A hőszivattyús rendszer helyes megtervezése kritikus fontosságú, a levegő-hőszivattyúkkal dolgozó szerelőknek figyelembe kell venniük azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulhatnak az egység működéséhez egy ingatlanon belül.

Ha szerelője időt szán ingatlanja fűtési követelményeinek és fizikai felépítésének átfogó megértésére, a házon belüli hőveszteség és a hőigény helyes kiszámítására, akkor a munkához legmegfelelőbb hőszivattyús modell könnyen kiválasztható és beszerelhető. Tekintsünk át néhány fontos szempontot, amelyet figyelembe kell venni a hőszivattyús rendszer tervezésénél.

A hőszivattyú előkészítése

A hőszivattyú telepítés első és talán legfontosabb lépése a szerelés körültekintő előkészítése. Ki kell választanunk a megfelelő kapacitással rendelkező hőszivattyút, amely képes felfűteni otthona helyiségeit, majd bent tartani a hőt, anélkül, hogy az egy vagyonba kerülne. Ehhez a lépéshez minden esetben érdemes szakember segítségét kérni, ha biztosra akarunk menni.

A hőszivattyúk teljesítménye

A hőszivattyú méretezésénél meg kell értenünk a hőszivattyú potenciális teljesítménye és a tényleges üzemi teljesítmény közötti különbséget, hiszen a hőszivattyúk külső hőmérsékletnek vannak kitéve. A gyártók extrém hőmérsékleten tesztelik hőszivattyúikat, hogy felmérjék az egyes egységek fűtési képességeit alacsony téli hőmérsékleten. Ezeket az értékeket kell beépíteni a rendszer tervezésébe, mert egy hőszivattyú nem mindig képes leadni az ígért teljesítményt a külső hőmérséklet változásai miatt.

Megfelelő méretű hőszivattyú

Ha túl kicsi hőszivattyút választunk, akkor az nem tudja hiánytalanul kielégíteni az ingatlan fűtési igényeit, ugyanakkor a túl nagy hőszivattyú is problémákhoz vezethet. Tehát, sok minden áll vagy bukik a megfelelő méretű hőszivattyú kiválasztásán. Bármilyen kérdése van a hőszivattyúkkal kapcsolatban, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!