Hőszivattyú beszerelés

Habozás nélkül keressen fel bennünket, hogy hatékony, gyors segítséget tudjunk nyújtani Önnek! Mi mindenben segítünk megoldást találni, a javítás után összetakarítunk magunk után, így Önnek ezzel sem kell foglalkoznia.

Javítunk, tísztítunk, karbantartunk. Nézzük egy kicsit részletesebben miről is beszélünk.

 

Javítás:

A szilikátalapú javító, tisztító és karbantartó folyadékok ezekre az esetekre nyújtanak gyors, szakszerű, professzionális,  és tökéletes megoldást, meggátolva nemcsak a hosszas keresgélést és a bontási munkálatokat, hanem a fűtetlen lakótér miatti fagyoskodást és a pótfűtés miatti extra kiadásokat is.

A javító folyadékok különböző nagyságú tömörtelenségek elhárítására alkalmasak. A meghibásodás és az ebből fakadó napi folyadékveszteség mértékét alapul véve képesek a hibát véglegesen elhárítani a felhasználási leírásban rögzítettek betartása mellett. A tömítő folyadék összetevőinek alapanyaga határozza meg alkalmasságukat a különböző méretű csőhibák javítására.

Felhasználhatók a következő anyagú fűtési rendszerekhez: rozsdamentes acél, acél, öntöttvas, réz, alumínium, műanyag, többrétegű csövek.

 

Tisztítás:

A rendszerbe rendszerint az üzembe helyezés és szerelés közben kerülhetnek különböző szennyező anyagok:

a fűtési rendszer kezeletlen vízzel való feltöltése során változó keménységet okozó sók, lemezradiátorok vagy a beépített csövek esetében a gyártási folyamat során bekerülő és bennmaradó zsiradék és olaj, rézcsöveket és/vagy – elemeket tartalmazó rendszer forrasztásánál alkalmazott folyatószer, fűtőkör elemeiről leváló fémoxidok, elsősorban vasoxid szennyeződések, például radiátorokról, puffer-indirekt tárolókról, hidrováltókról és egyéb szerelvényekről.

Az alacsony hőfokon üzemelő felületfűtő rendszerekben biológiai szennyeződés, lerakódás képződhet, ami a működés hatékonyságát gyengítheti, illetve feleslegesen terheli a keringtető szivattyúkat. Természetesen a fűtőközeg tisztasága nagyon fontos a rendszerek gazdaságos üzemeltetése szempontjából is.

 

Karbantartás:

A fűtési rendszer fel- és utántöltése rendszerint normál hálózati vízzel történik, bár egyes esetekben a vízminőség alkalmatlan a fűtési rendszer üzemeltetésére, mivel a fűtőközeg pH-értéke nem lépheti túl a 9-es értékét, ami az erős alkalizáló összetevőkkel rendelkező közeg alumíniumkorrózióját okozhatja. A fűtővíz előkészítésére és fagyvédelem céljából sem javasolt ismeretlen adalékok használata, mert a készüléken belül iszapszerű lerakódások és ennek következtében zajok keletkezhetnek.

20 nk° vízkeménység felett a fűtővíz lágyítása szükséges.

Mivel minden rendszer érzékeny a benne keringő folyadék tisztaságára és kémhatására, a megfelelő mennyiségű és minőségű adalékkal passzivált fűtőközeg garantálja a rendszer elemeinek hosszú élettartamát, és lényegesen csökkenti a meghibásodások lehetőségét. A karbantartó folyadék használatával kielégíthetjük a legkorszerűbb kazánok által támasztott, legszigorúbb követelményeket.