Klíma

Klíma felmérés / tanácsadás

A klíma felmérés rendkívül fontos, hiszen minden lakás más és más. Nagyon fontos számunkra megismerni, hogy az ingatlan elektromos hálózata mit az amit elbír, hol tudunk áramhoz jutni, mekkora a biztosíték stb. Mind kültéri és mind beltéri egység elhelyezésénél, fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hőtechnikailag is és egészségügyileg is megfelelő.

Nem is gondolná, de nem kevés összeget lehet megtakarítani a helyszín ismeretével, ha pontosan megállapítható, mekkora üvegezett felület van, mennyire süti a nap, ha esetleg tetőtérben kell felszerelni a készüléket stb. Ezen tényezők mindegyike befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klímára lesz szükségünk – esetleg hogyan tudjuk megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is.

Az újdonsült klímatulajdonosokkal a klíma felmérés alatt meg kell ismertetni azokat a lehetőségeket, tulajdonságokat amiket a klímakészülék a hűtésen kívül tudhat.

Fontos, hogy erről beszéljenek a szakemberrel - itt a hangsúly a szakemberen van, kérjük az Ön pozitív véleményének érdekében csak és megbízható klímaszerelő céggel szereltesse be a klímát. Egyéb esetben érhetik Önt plusz kiadások, negatív tapasztalatok. Sajnos nem egy ilyet hallottunk már. :(

Fontos, hogy erről beszéljenek a szakemberrel mert lehetnek olyan szolgáltatásai a berendezésnek, ami az egyik felhasználónál nagyon lényeges, pl. allergén anyagokra érzékenyeknél a szűrők előtérbe kerülnek, másokat viszont teljesen más tulajdonság vonz, mint pl. a klíma designja, típusa, stb.

Fontos olyan helyre tenni a klímát ahol, ha esetlegesen bútort cserélünk, akkor sem lesz útban a beltéri egység. Ilyen szempontból legjobb az ajtók feletti rész. A klímaszerelés költségeit csökkenteni lehet a kültéri és a beltéri egység közötti távolság csökkentésével, illetve optimalizálásával. Erre és ennek lehetőségére is a klíma felmérés nyújt lehetőséget.

Törekedni kell arra is, hogy a beltéri egység ne kerüljön olyan terület fölé, ahol sokat ülünk, mert ha mindig alatta tartózkodunk az könnyen okozhat vállízületi problémákat. Célszerű elkerülni azt is, hogy szembefújjon a gép, a legtöbb embert zavarja, a szemnek pedig veszélyes is lehet, ha folyamatosan felé áramlik a levegő, mintha széllel szemben menne. Természetesen ezekre megfelelő elhelyezéssel, és a terelőlapátok beállításával a Mi szakemberünk megtalálja a legjobb megoldást.