Miért olyan fontos a hőszivattyú karbantartása?

A hőszivattyús rendszer helyes megtervezése kritikus fontosságú, a levegő-hőszivattyúkkal dolgozó szerelőknek figyelembe kell venniük azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulhatnak az egység működéséhez egy ingatlanon belül.

A geotermikus hő megújuló energiaforrás?

Szeretné növelni hőszivattyúja hatékonyságát? Segítünk!

Ismerjük meg jobban a hőszivattyúk előnyeit!

A hőszivattyúknak bizonyos időközönként karbantartásra van szükségük.

Hőszivattyú beszerelésén töri a fejét?

Kihez forduljak, ha javításra szorul otthonom hőszivattyúját?

hőszivattyú tél fagy hideg
A hőszivattyú környezeti energiából állít elő hőt. A talajszondás hőszivattyú vagy a víz-víz típusú hőszivattyú mellett a levegő-víz típusú hőszivattyú a legelterjedtebb. Utóbbi azonban a levegő hűlésével arányos teljesítménnyel bír, így jogosan merül fel a kérdés: mennyire hatékony télen?

hőszivattyú működés
A hőszivattyú működése négy fázisra bontható, amelyek egy ciklust alkotnak. A folyamatok: párologtatás, sűrítés, cseppfolyósítás, oldódás. Nézzünk bele a hőszivattyú belsejébe, értsük meg a működését!

hőszivattyú működik

A hőszivattyú előnyeit élvezni könnyű, működését megérteni kicsit nehezebb. Hőszivattyú - hőt szív be, vagy kifújja azt? Hogy is van ez? Akárhogyis, a hőszivattyú képes arra, hogy viszonylag hideg levegőből (vagy más közegből) is hőt nyerjen ki, és azt fűtésként hasznosítsa. De hogyan működik pontosan a hőszivattyú?

levegő-víz hőszivattyú
A levegő-víz hőszivattyú elterjedtebb a talajszondás hőszivattyú, vagy a víz-víz típushoz képest. Miért? Íme néhány szempont és tulajdonság.

hőszivattyú

Sokat lehet hallani a talajszondás hőszivattyú, víz-víz rendszerű, vagy legevő-víz hőszivattyú működéséről. Számos előnnyel bírnak ezek a rendszerek, mégis némely típusú hőszivattyú rendszerének kiépítése hosszabb és körülményesebb lehet, mint amire időben, térben, pénzben keretünk van. Íme néhány érv.

hőszivattyú árak

A hőszivattyú kétségtelenül nem a legolcsobb háztartási berendezések közé sorolandó. Egy hősugárzó aprópénzért megvásárolható, azonban a különbség hatékonyság, fogyasztás, időtállóság tekintetében kézzelfogható, hosszútávon a hőszivattyú jóval inkább megéri, mint számos fűtési opció.

Mi teszi lehetővé a hőszivattyúban, hogy megváltozzon a levegő hőmérséklete? Milyen alkatrészek találhatóak benne? Mi a működés folyamata? Hatékonyság: COP, avagy a jóságfok mutatja, mennyit spórolunk.

Minden eszköz, szerkezet akkor működik megfelelően, ha gondoskodunk a megfelelő állapotáról. A késnek élezésre, a motornak kenésre, a szoftvernek frissítésre van szüksége. A hőszivattyú esetében is fontos a karbantartás.

Minden lakás más és más, ezért a klíma beszerelését megelőző felmérés rendkívül fontos. Nagyon lényeges megismerni a helyszínt: hova álmodta meg az új klímaberendezését?

A megújuló energiahordozók, alternatív energiaforrások napjainkban a figyelem középpontjába kerültek. Nem csupán környezetkímélő működésük következtében előnyösek, befektetésként is jövedelmező használatuk. Csupán fűtési-hűtési rendszerek esetében számos megoldásról beszélhetünk, ezek közül mutatunk be néhányat.

Nagyméretű, kombinált (hűtő-fűtő) hőszivattyúk esetében az egyik első rendszer a zürichi városháza számára készült, amely a Limmat folyó vizét használja hőforrásként. De hányféle módon nyerhetünk hőt környezetünkből égetés nélkül?

Mitől olyan fontos a jelentéte a fűtés terén? Miért éri meg, mi a jelentősége?

Tudatosság

Sokak számára vált fontos szemponttá a tudatos energiafogyasztás, zöld megoldások, a környezettudatosság. A fosszilis energiahordozókkal szemben a hőszivattyú a környezetet sokkal kevésbé terheli, kémény és füst nélkül varázsol meleget otthonunkba. Az fűtés működtetéséhez a hőszivattyú a külső és belső tér hőmérséklet-különbségét használja ki, ezen kívül elektromos áram szolgál energiaként.

Karbantartás:

A fűtési rendszer fel- és utántöltése rendszerint normál hálózati vízzel történik, bár egyes esetekben a vízminőség alkalmatlan a fűtési rendszer üzemeltetésére, mivel a fűtőközeg pH-értéke nem lépheti túl a 9-es értékét, ami az erős alkalizáló összetevőkkel rendelkező közeg alumíniumkorrózióját okozhatja.

Tisztítás:

A rendszerbe rendszerint az üzembe helyezés és szerelés közben kerülhetnek különböző szennyező anyagok:

Javítás:

A szilikátalapú javító, tisztító és karbantartó folyadékok ezekre az esetekre nyújtanak gyors, szakszerű, professzionális,  és tökéletes megoldást, meggátolva nemcsak a hosszas keresgélést és a bontási munkálatokat, hanem a fűtetlen lakótér miatti fagyoskodást és a pótfűtés miatti extra kiadásokat is.

Hőszivattyú beszerelés

Habozás nélkül keressen fel bennünket, hogy hatékony, gyors segítséget tudjunk nyújtani Önnek!

S-THERM 3 KÜLTÉRI EGYSÉGEK

Az elkövetkezendő fűtési szezonokra piacra vezeti a Sinclar az S-THERM hőszivattyú harmadik generációját, amely része az Új zöld és Az otthon melege támogatási programoknak.

Miért gazdaságos a hőszivattyú?

Európában Magyarország a második földgázzal legjobban ellátott ország.

Nálunk szinte a legutolsó faluban is van vezetékes földgáz, amihez régebben viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni, azonban manapság, miután a gázárak jelentősen emelkedtek, a földgáz pedig meglehetősen hullámzó minőségű, kimondhatjuk, hogy bizony van alapja elgondolkodnunk, hogy milyen más módon biztosíthatjuk családunknak a meleg otthont a téli időszakban.

Levegő-levegő hőszivattyú, azaz a fűtés klímával megéri.

A Levegő-víz hőszivattyúkkal már egy lépéssel közelebb kerültünk a megoldáshoz.

Fűtés hőszivattyúval

Immár hazai terepre értem. Mivel jól ismerem a technológiát, a hőszivattyús fűtés kiemelt helyen szerepel a lehetőségek között. És természetesen ez tűnik a legcsábítóbbnak, mivel zöld megújuló energia. Jelen pillanatban ez talán a legkorszerűbb fűtési megoldás.

Amikor a vevői oldalról kapjuk az érdeklődést erről a termékről, sokszor felmerülnek olyan kérdések, amiből tisztán látszik, hogy a hőszivattyúk Magyarországon még nem épültek be annyira köztudatba, mint a többi fűtési rendszer.

Kaptunk megkeresést például geotermikus vagy víz-víz, esetleg talajkollektoros hőszivattyús rendszerekkel kapcsolatban, amit családi házban szeretnének „alkalmazni”.

Kedvezményes villamos energia tarifák hőszivattyúra

Magyarországon a hőszivattyúval rendelkezők számára akár több kedvezményes tarifa is igénybe vehető. A kedvezményes tarifák közül a H tarifát az ország egész területén kérhetik az áramszolgáltatóktól a hőszivattyú tulajdonosok. A GEO tarifát a ELMÜ és az ÉMÁSZ szolgáltatói területén lehet elérni.

A márka egyik kiemelkedő erőssége, hogy olyan kiváló ár/érték arányt nyújt, melyet a lakossági ügyfelek számára is elérhetőek. A teljesítmény – ár – minőség egyensúlya számunkra alapkövetelmény.

Évek óta dolgozunk a Sinclair hőszivattyúkkal és bátran állíthatjuk, hogy az egyik legmegbízhatóbb márkának tartjuk.

A hőszivattyúk legbőbb előnyei:

A hőszivattyúk rendkívül költséghatékonyak. A velük való fűtés folyamatos magtakarításhoz vezet, mivel lényegesen olcsóbb, mint például gázzal fűteni.
Az év mindennapján képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől, mivel a környezetben eltárolt talajhő-energiát hasznosítja.

Szerintem elsőkörben fontos tisztázni, hogy mi is az a hőszivattyű.

A hőszivattyú célja, hogy alacsonyabb hőmérsékletről tudjunk egy magasabb hőmérsékletszintre hőenergiát szállítani. A hőszállítás irányától függően fűtésre, valamint hűtésre is használhatjuk a rendszert.

A legjobban előkészített munka során is előfordulhatnak olyan esetek, rejtett hibák amire a munka előtt senki sem gondolt volna. Saját tapasztalatból mondom, hogy amikor a családdal hívtunk más témában magunkhoz szerelőt mindig kiderült és  tönkre ment valami. :D