Kedvezményes villamos energia tarifák hőszivattyúra

Magyarországon a hőszivattyúval rendelkezők számára akár több kedvezményes tarifa is igénybe vehető. A kedvezményes tarifák közül a H tarifát az ország egész területén kérhetik az áramszolgáltatóktól a hőszivattyú tulajdonosok. A GEO tarifát a ELMÜ és az ÉMÁSZ szolgáltatói területén lehet elérni.

A H tarifáról

A H tarifa 70/2009 (XII.4) KHEM rendelet szerint 2010-től az összes magyarországi szolgáltatónál elérhető. A H tarifa a fűtési idényben vehető igénybe, amely október 15-től április 15-ig tart. Ellentétben a GEO tarifával, amely a nap 24 órájában elérhető. A H tarifa elérhető a hőszivattyús fűtés mellett egyéb megújuló energiaforrást használó fűtés rendszer, mint például a napkollektoros fűtés rásegítés esetén is. A rendelet szabályozza az árat is, a szolgáltatók által kínált B tarifánál (éjszakai áram) nem lehet magasabb.

 

A Geo tarifáról

A GEO tarifa nem érhrtető el országos szinten, csak a fent említett két szolgáltatónál. Az egyik fő különbség, hogy a GEO tarifa egész évben elérhető, viszont napi szinten csak 20 órán keresztül biztosít villamos áramot a szolgáltató, csúcsidőben nem. A hőszivattyús fűtés és melegvíz előállítás mellett így a tarifa már a hűtésnél is alkalmazható. A GEO tarifa esetében a villamos energia ára az A1 (normál) tarifa díjánál 35%-kal olcsóbb.

 

Elérhetőségek

Hőszivattyű beszerelési munkálatok országszerte!
Keressen minket bizalommal.

+36 30 913 3128
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.