Mitől olyan fontos a jelentéte a fűtés terén? Miért éri meg, mi a jelentősége?

A hőszivattyú veszélytelen

A hőszivattyú veszélytelensége annak köszönhető, hogy nem égéstermék hőjét használja fel. Ahogyan az autóiparban az elektromos meghajtás lassan felváltja a belsőégésű motorokat, a hőszivattyú is egyre elterjedtebb. A hőszivattyú olyan alternatíva a hőszabályozásra, ami komoly előrelépést jelent a háztartások fejlődésében.

Fűtés tűzzel

A tűzzel való fűtés, sütés az őskortól használt módszer, fejlődésében mérföldkőnek számított a tűzhelyek, kályhák hatásfokának növekedése. A fatüzelésű, esetleg szenet, olajat alkalmazó fűtőtestek, fűtőberendezések után még kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé vált a meleg megteremtése a gázfűtés használatával. Bár a fűtésrendszerek ma már a víz melegítésével közvetítik a hőt a szobákba, a hő ilyen módon történő előállítása továbbra is a régről ismert tűz, égés folyamatát veszik alapul.

Új forrás - hőszivattyú

A hőszivattyú ezzel szemben teljesen máshonnan közelíti meg a hő szabályozásának kérdését. A környezetben megtalálható energia felhasználásával, annak kémiai átalakítása, égetés nélkül hozza létre a szükséges hőt. A módszer egyfelől előrelépés a fűtés terén, másfelől környezetbarát megoldás. Alkalmazásának köszönhetően sok, korábban a fűtés által okozott gondtól megszabadulhatunk, nem beszélve költséghatékonyságáról. A hőszivattyú ugyanis jóval kevesebb háztartási energiát fogyaszt el, mint más fűtőeszközök. Ha a hőszivattyút választja, annak számos előnye megkönnyíti majd a fűtés körüli teendőket. A szerkezet további előnye, hogy hűtőképessége miatt nincs szükség külön klímaberendezésre. A hőmérsékletet tehát két irányban is képes szabályozni.

Tudnivalók

  • Nem szükséges hozzá fosszilis energiahordozó, nincs égés, se füst
  • Üzemeltetése és karbantartása is költségtakarékos
  • Működtetéséhez kedvezményes tarifa vehető igénybe
  • Működése csendes és környezetbarát
  • Azon túl, hogy fűtésre képes, hűteni is tudja a levegőt
  • A fűtéshez szükséges energia körülbelül ¾-ét a környezetből nyeri ki