Sokat lehet hallani a talajszondás hőszivattyú, víz-víz rendszerű, vagy legevő-víz hőszivattyú működéséről. Számos előnnyel bírnak ezek a rendszerek, mégis némely típusú hőszivattyú rendszerének kiépítése hosszabb és körülményesebb lehet, mint amire időben, térben, pénzben keretünk van. Íme néhány érv.

Talajszondás hőszivattyú, vagy levegő-vizes?

A levegő-víz hőszivattyú egy nap alatt is beszerelhető. A talajszondás hőszivattyú, vagy a geotermikus energiát hasznosító rendszerrel szemben nem szükséges építkezési munka: ásás, szondák elhelyezése a földben, nagy területen, nem kell kutat fúrni. Ebből következően nem csak egyszerűbb, olcsóbb is levegő-víz típusú hőszivattyú telepítése.

A hőszivattyú előnyei

A hőszivattyú megfelelő megválasztása és beszerelése után a számlákon jelentékeny összegben érezhető a változás havi szinten is. Évente többszázezer (!) forintot spórolhatunk vele. A hőszivattyú egyszerűen kombinálható a régebbi fűtési rendszerekre, legyen az gázkazán, olaj- vagy szénalapú fűtés, cserépkályha, vízteres kandalló., stb.

Komoly teljesítmény - a hőszivattyú ereje

A korszerű hőszíivattyú-rendszer lehetővé teszi, a -25 és 45 °C közötti hűtés-fűtést. Tehát szélsőséges időben is stabil működéssel garantálja a kívánt hőszabályozás lehetőségét.

Környezettudatosság, építkezés hőszivattyúval

Fontos építkezési sarokkő: Nem kell kémény. Tervek a füst elvezesésére, gázkazán, gázbekötés - ezek a hőszivattyúval üzemelő rendszer esetén nem szükségesek. A szénmonoxid-mérgezés veszélye eltűnik, együtt a robbanásveszéllyel, továbbá karbantartása, üzemeltetése igen olcsó.

Beruházás: levegő-víz hőszivattyú

A levegő-víz hőszivattyú beruházási költsége a legkedvezőbb. Átveszi több rendszer szerepét: a gázkazán fűtési, a klíma hűtési, a bojler vízmelegítési feladatait látja el, gazdaságosan. Mindezt megbízhatóan és rizikómentesen.