A hőszivattyúknak bizonyos időközönként karbantartásra van szükségük.

A hőszivattyún átáramló levegőhiány egyik legnagyobb oka a kültéri egység körüli növényzet elburjánzása. A kültéri egységet esetlegesen akadályozó cserjék és más növények eltávolításának a hőszivattyú karbantartási munkálatainak szerves részét kell képeznie. Rendszeres ellenőrzéseket kell végezni, különösen a nyári hónapokban, amikor a növények növekedése felgyorsul.

Rendszeres hőszivattyú karbantartás

Fél évente feltétlenül tisztítsa le a kültéri egységet! A hőszivattyú kültéri egységének rendszeres tisztítása nagyban hozzájárul a hőszivattyú korróziójának csökkentéséhez. A felület tisztításának rendszeressége természetesen változik a hőszivattyú helyétől függően. A rendszeres vizuális ellenőrzések révén könnyedén megállapíthatja, mikor van szüksége tisztításra hőszivattyújának.

Hőszivattyú karbantartó

Azt ajánljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy jól képzett hőszivattyú karbantartóval, hogy évente egyszer szervizelje hőszivattyús rendszerét. Amennyiben a hőszivattyú nagyobb kereskedelmi környezetbe lett telepítve, rendszeresebb ellenőrzésekre van szükség. Kérjük, lépjen kapcsolatba csapatunkkal, ha megbízható hőszivattyúval foglalkozó szakembert keres.

Minőségi hőszivattyú karbantartás

A rendszeres hőszivattyú-karbantartási ellenőrzéseken kívül a hőszivattyú-rendszer egész élettartama alatt lehetnek olyan mutatók, amelyek figyelmet igényelhetnek. Ha például furcsa szagok vagy hangos és szokatlan zajok szabadulnak fel a rendszer bármely részéből, esetleg úgy érzi, hogy a hőszivattyúja egyszerűen nem működik optimálisan, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!